Zakaj?

S tolkalnim krogom učencem in dijakom nudimo izkušnjo skupnega igranja, muziciranja in s tem skupne energije. Mladi bodo osvojili kar nekaj glasbenih prvin: ritem, spoznali bodo različna tolkala in občutili skupinsko muziciranje. Učitelji bodo s tem zanimiveje predstavili zahtevano glasbeno snov. Ritem je človekova prvina in – BOBNANJE JE ZABAVNO!

TOLKALNI KROG pa je primeren tudi za učiteljske kolektive. Vsebuje namreč izobraževanje, povezovanje in anti-stresne učinke.

Kaj delamo?

V skupini se v krogu zberemo z učenci (max. 35). Vsak dobi svoje tolkalo, ki ima glede na zven svojo vlogo (ritem) v skupini. Učencem skozi ritmične igre predstavim tolkala in osnovne udarce. Nato sestavimo ritem. To ponovimo, da vsi udeleženci izkusijo vse različne dele ritma.

Delavnica traja 1 šolsko uro (od 1. do 4. razreda) oz. 2 šolski uri (od 5. razreda naprej).

Inštrumentarij? Za tolkala poskrbim jaz. To bo pisana paleta tolkal iz vsega sveta (konge, džembe, …), ki jih bodo udeleženci igrali z rokami. Če imate kaj tolkal na šoli, mi prosim sporočite.

Potrebujete več vsebine? Za dan dejavnosti?

Kontaktirajte me. Glasbi lahko dodamo izdelavo lesenega glasbila (od 6.razreda naprej).

Cena?

Stroški znašajo 5 eur na učenca (45 minut) oz. 6 eur na učenca (90 minut) + zmanjšana kilometrina. Minimalni obračun je 20 učencev. Za dodatne informacije sem vam z veseljem na voljo.

Reference?

Gimnazija Slovenj Gradec, gimnazija Idrija, OŠ Škofljica, OŠ Grosuplje, gimnazija Jesenice, OŠ Pod goro Slovenske Konjice, OŠ Dobrna, gimnazija Murska Sobota, gimnazija Vič, …

Za več informaciji pa je na voljo tudi kratka predstavitvena Brošura